Årstider

Årstiderna

I Sverige har varje säsong sin charm. I början på våren vaknar naturen från viloläge och de första vilda blommorna visar sig. När våren fortskrider bildar de många vilda blommorna en sprudlande palett med färger som bokstavligen lyser upp landskapet. Att naturen vaknar framgår också av florans och faunans rikedom i detta glest befolkade land. Fåglar, vilda djur som, rådjur, älgar, vildsvin och även lodjur och vargar kan ses och höras. Den 30 april firas det nationellt att våren har kommit. Människor samlas runt en eld och folk sjunger. För fågelskådaren är Yttre Bodane- en riktig pärla att vandra och trivas i.

Sommar

Under sommarmånaderna i Sverige är det trevligt väder för vandringar. Det är inte för varmt och nätterna är svala, jämfört med andra europeiska länder. Träden är fulla av löv, det finns en mängd mat i skogen som bär och svamp. I Sverige finns det allemansrätt. Det betyder att du kan campa fritt i naturen; kan plocka bär, blommor och svamp och göra lägereld. Skärgården med sina ”smugglingsvägar”, stränder och bryggor är också en upplevelse under sommarmånaderna. Från början av juni till slutet av augusti finns det livemusik på Brasseriet i Håverud. Detta kan vara ett trevligt slut på en vandringvecka.

Indisk sommar

Och sedan hösten: en överväldigande färgpalett börjar i september. I det böljande landskapet i Dalsland med dess mångfald av olika natur får du en riktig ”indisk sommarupplevelse”. Du behöver inte åka till Kanada för detta. Detta gör också september till en så trevlig vandringmånad.

Vinter

Natuurlijk heeft Dalsland ook een echte winter met sneeuw en ijs. De winter begint al in november en de tweede winter begint pas in januari. Maar deze echte winter biedt veel mogelijkheden voor rodelen en langlaufen! Je kunt ook op verschillende plekken op de meren schaatsen en je kunt natuurlijk wandelen. Trek ’s ochtends de gordijnen weg en kijk naar de ochtendzon die de witte sneeuw reflecteert. Het maakt een persoon gelukkig. Het nodigt je uit om uit te gaan; lekker actief in het koude winterweer wetende dat er een warme kamer met een warm bed voor je klaar staat in B&B och Vandrarhem Idala.

Omgivningar

Hitta hit