Hem

Välkommen till B&B och HikingLodge Idala

Dalsland

Dalsland kallas också lilla Sverige eftersom här finns lite från alla landskap. Det finns lite skog, lite jordbruk, lite berg, lite högslätt, massor av sjöar, lite kust och ett antal trevliga platser. Och ett stort antal markerade vandringsleder! Kort sagt, ett utmärkt landskap att vandra i.

Idala

Där asfalt förvandlas till en skogsbilväg, finns denna tuffa HikingLodge. Den ligger nära skogen och mot en ås där rådjuren ofta promenerar genom trädgården. Centralt beläget i Dalsland bor du på kort avstånd från turist hotspots som Håverud med sin berömda akvedukt och mysiga brasseri, Bengtsfors ett hotspot för utomhusaktiviteter, den mysiga staden Åmål med sin skärgård och Dals Rostock som gränsar till det stora naturreservatet Kroppefjäll.

Mysigt

Med ett ”Familyroom” och ett ”Friendsroom” är lodgen liten och mysig; bara för turister som älskar lugn, rymd och komfort. I trädgården är en mysig grillplats och halvvägs uppför sluttningen ligger en övre terrass, där du kan koppla av efter en intensiv dag.

  • två nätter Friendsroom (2 personer) 1.800 kr.
  • två nätter Familyroom (max. 4 personer) 3.200 kr.

Andra arrangemang titta på https://idala-bb.se/program-och-priser/

Vandring

Stugan ligger en tio minuters vandring från den 100 km långa Pilgrimsleden som går från Vänersborg till Åmål. Från stugan finns det flera vandringar av varierande längd, terräng och landskapsupplevelse. Det finns cirka 20 beskrivna vandringar som ingår i ett häfte. För gruppturerna finns det också möjlighet att inkludera en två-dagars kanottur i två-veckorsprogrammet.

Naturligtvis finns det mycket mer att göra i Dalsland än att gå vandra. Titta efter detta på webbplatsen https://www.vastsverige.com/dalsland/

Obs:

Hundar och andra husdjur är ännu inte välkomna.