Hem

Välkommen till B&B och Vandrarhem Idala


Dalsland

Dalsland kallas också lilla Sverige eftersom här finns lite från alla landskap. Det finns lite skog, lite jordbruk, lite berg, lite högslätt, massor av sjöar, lite kust och ett antal trevliga platser. Och ett stort antal markerade vandringsleder! Kort sagt, ett utmärkt landskap att vandra i men också för andra friluftslivaktiviteter.

Idala

Där asfalt förvandlas till en skogsbilväg, finns denna tuffa B&B och Vandrahem Idala. Den ligger nara skogen och mot en ås där rådjuren ofta promenerar genom trädgården. Centralt beläget i Dalsland bor du på kort avstånd från turist hotspots som Håverud met sin berömda akvedukt och mysiga brasseri, Bengtsfors ett hotspot för utomhusaktiviteter, den mysiga staden  Åmål med sin skärgård och Dals Rostock som gränsar till det stora naturreservatet Kroppefjäll.

Mysigt

Med ett ”Familyroom” och ett ”Friendsroom” är lodgen liten och mysig; bara för turister som älskar lugn, rymd och komfort. I trädgården är en mysig grillplats och halvvägs uppför sluttningen ligger en övre terrass, där du kan koppla av efter en intensiv dag.

För arrangemang titta på https://idala-bb.se/program-och-priser/

Aktiviteter

Dalsland har ett stort antal markerade vandrings- och cykelleder. Det finns ett stort antal sjöar som är sammankopplade så att man kan genomföra kanotturer under flera dagar. Kanalen med sina slussar, de många badplatserna och det stora antalet evenemang och mysiga städer innebär att du har ett stort utbud av aktiviteter som kan utföras.

För alla aktiviteter i Dalsland kan du tittar på https://idala.gotobooking.io/en/search 

För vandrare ligger stugan en tio minuters vandring från den 100 km långa Pilgrimsleden. Från stugan finns det flera vandringar att göra, varierande i längd, svårighet och landskapsupplevelse. Det finns tjugo beskrivna vandringar som ingår i ett häfte. Vi erbjuder fem- och tio dagar Individuella Vandringspaket.

För cyklister: På länken nedan hittar du elva grusvägsrutter som varierar i längd, svårighetsgrad och landskapsupplevelse.https://ridewithgps.com/collections/2222303?privacy_code=8fBI1KiwWQDL7HIBkGsZiExOQkPQjoyF

Obs:

Hundar och andra husdjur är ännu inte välkomna.